Bu aşamada karşılıksız çek sorunu çözülür mü, ya da nasıl çözülür? Siyasi iktidarın infazı gelen ve taahhütle uzatılan adli para cezalarını tekrar uzatması iktidar açısından çok zor görünüyor. İktidarın taahhütleri bir kez daha uzatması alacaklılara şaka yapması gibi bir şey. Bu bana olası bir yol olarak gelmiyor. En akla yatanı çek yasasında yapılacak bir değişiklikle adli para cezasının idari para cezasına çevrilmesidir.
Bu aşamada adli para cezasının idari yaptırıma çevrilmesi mümkün mü?
Bu da çok zor görünüyor.. Çok ciddi bir kamuoyu yaratılırsa ki bu medya desteği ile mümkündür bu takdirde bu mümkün olabilir… Medya desteğinin ne olacağı Samanyolu Haber TV nin yapacağı programa bağlıdır, daha doğrusu programı yapıp yapmaması bir ölçü olacaktır.
SİYASİ İKTİDARIN BİLİNMEYEN BİR GÜNDEMİ YOKSA ÇÖZÜMÜ YARGIDAN BEKLEYEBİLİRİZ
2009 yılında bizce hükümetin umudu 3167 yi yargının halledeceği idi. Yargıtay beklentilerin aksine 3167 sayılı yasanın yürürlükte olduğuna karar verince işler karıştı. İşlerin karıştığı bu noktada hükümet geçici 2. madde ile sorunu erteleme yoluna gitti. Hükümet için en iyi çözüm Yargıtay’ın 3167 nin yürürlükte olmadığına karar vermesi idi; bu takdirde 5941 sayılı yasanın en az 6 yıl ömrü olabilirdi. Bizce hükümet şu anda bir açmazdadır. Hala en mantıklı çözüm Yargıtay’ın 3167 sayılı yasanın üstünü çizmesi ki bunu CGK u yapabilir ve yapması da olasıdır. Bu durumda birikmiş sorunlar çözülmüş olacak ve en az 6 yıl zaman kazanılacaktır. Bu sürede de alt yapı oluşturulur ve adli para cezası kaldırılır. Zaten Adalet Bakanı da orta vadede karşılıksız çek cezası kalkabilir dememiş miydi?
YAPILACAK ETKİLİ EYLEMLERDEN BİRİ DE MÜMKÜN OLDUĞU KADAR ÇOK SAYIDA CEZASI KESİNLEŞEN MAĞDURUN YASA ADINA BOZMA İÇİN YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA VE ADALET BAKANLIĞINA BAŞVURMASIDIR.
08 Ocak 2011 Cumartesi at 18:51
benim 2009 10. ayında adıma karşılıksız çekten soruşturma açıldı ama ne zaman dava sonuçlanır. zaman aşımı varmı. yada karar ne zaman çıkar
06 Ocak 2011 Perşembe at 23:40
sn.rahmi ofluoğlu,
yargıtay basavcılığına verilecek dilekçe örneğini yayınlayabilirmisiniz.
saygılar
05 Ocak 2011 Çarşamba at 09:50
Rahmi bey
“YAPILACAK ETKİLİ EYLEMLERDEN BİRİ DE MÜMKÜN OLDUĞU KADAR ÇOK SAYIDA CEZASI KESİNLEŞEN MAĞDURUN YASA ADINA BOZMA İÇİN YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA VE ADALET BAKANLIĞINA BAŞVURMASIDIR.” diyorsunuz,bu konuyla ilgili organizasyon yapamazmıyız